Melina Queckfeldt Patychakis

Aktiv medlem i Ölgäris Facebookgrupp​

En kille trodde att jag var lesbisk för att jag tycker om öl. Enligt honom dricker straighta tjejer rosé.

Facebookgruppen Ölgäris har i dagsläget en bra bit över 8 000 medlemmar. Det är en interaktiv plats där proffs och amatörer delar med sig av öltips, evenemang, bilder och annat ölrelaterat. En av de många aktiva medlemmarna i Facebookgruppen är Melina Queckfeldt Patychakis.

Melina är en 24-årig kock som älskar att hitta nya kombinationer mellan mat och dryck, framförallt med öl! På fritiden bakar hon med surdeg och provar nya öl, något hon gärna delar med sig av i Ölgäris Facebookgrupp där hon varit medlem sedan april 2018.

Vad väckte ditt intresse för öl?

”Det var under första året av min utbildning i Grythyttan. I en konversation om smakkombinationer man aldrig provat förr utbrast jag ”… men öl och passionsfrukt ihop hade ju varit drömmen!” och då presenterade en kompis Beerblioteks A passion for ginger för mig.”

Har du några lokala favoriter?

”Nu bor jag i Varberg och här finns det väl två bryggerier som jag tror/hoppas kommer växa på svenska ölmarknaden. Det ena är Varberg Beerworks och andra är Subbe Bryggeri. Jag har provat de mesta från båda bryggerierna och tror verkligen de har en chans att bli större! Mitt enda nyårslöfte i år var att prova så mycket svensk öl som möjligt, därför är det väldigt kul att det finns bryggerier i min omnejd!”

Har du mött fördomar i ölvärlden?

”Ja det har jag. Både i verkligheten och i sociala medier. En kille trodde att jag var lesbisk för att jag tycker om öl. Enligt honom dricker straighta tjejer rosé. När jag svarade ”Nej jag är inte lesbisk men Dugges Tropic Thunder är ju magisk så det är min favoritdryck” fick jag svaret ”Aha men den smakar ju inte öl, höhö”. Jag suckade och gick vidare.”

Vad är det bästa med Ölgäris?

”Jag tycker att blandningen av människor i gruppen bidrar till en stor variation bland ölen som diskuteras. Detta gör att man kanske kan hitta en ny favorit eller hjälpa någon annan att göra det.”

Din bästa öl just nu?

”Oj … För tillfället är det nog Blueberry Pie från Brewski. Det är en favorit för att det visar hur kul och gott öl kan vara. Mina favoritstilar just nu är annars pastry stouts och IPA. Pastry stout för det är kul att se hur långt man kan tänja gränserna på vad en öl kan smaka. IPA för att jag bara älskar stilen. Blandningen av beskan, sötman och de olika smaker som humlen ger är intressant.  Jag tycker även det är kul med öl som framhäver en specifik humle för att se hur den smakar, jag tror inte alla vet att olika humlesorter smakar olika!

Med kampanjen #DETFINNSINGENTJEJÖL samlar vi personer, restauranger och barer som tillsammans vill hjälpas åt att visa upp, och bidra till, en ölkultur som är inbjudande för alla.

Den 2–8 mars 2020, med sikte på Internationella kvinnodagen, publicerade vi en intervju om dagen med personer från olika delar av ölkulturen här på vår hemsida och i sociala medier.

Läs mer om kampanjen | Läs alla intervjuer

0
    0
    Varukorg
    Varukorgen är tomTill butiken