Evenemang

Ölgäris anordnar många olika typer av ölevenemang med allt från ölprovningar, bryggeribesök, bryggarkurser, fester och resor. Vissa aktiviteter är öppna för alla och vissa är helt exklusiva för medlemmar i föreningen. Här hittar du främst de evenemang som behöver bokas, fler evenemang kan du hitta i Facebookgruppen.

Kommande evenemang

Används för att inte fälla ut första posten, låt alltid ligga överst.

Ölgärisevenemang


Häng med på Ölgäris livesända ölprovning torsdagen den 4 juni kl. 19.00! Provningen hålls av styrelsens ledamot Lise Ljungman i vårt event som du hittar i Facebookgruppen, och du deltar genom att lyssna, smaka och ställa dina frågor direkt under sändningen.

Lise Ljungman har arbetat i bryggeribranschen sedan 2014 och har stor erfarenhet av att hålla ölprovningar. Lise kommer att guida oss igenom fyra olika öl av olika stilar från svenska mikrobryggerier, berätta lite om respektive bryggeri, diskutera smaker, bryggningstillvägagångsätt och de olika stilarnas historia och uppkomst.

Till provningen kommer du att behöva glas och de öl som ska provas, du hittar dessa i Facebookeventet. Du köper själv in ölet från Systembolaget innan provningen, se till att köpa/beställa i god tid innan provningen börjar!

Alla Ölgäris och icke-binäris önskas VARMT välkomna!

Vem kan boka och delta?

Ölgärisevenemang

Det räcker med att vara med att vara med i Facebookgruppen eller i föreningen. Medlemmar i föreningen kan få rabatterat pris.

Medlemsevenemang

För medlemmar i föreningen. Ibland även för stödmedlemmar men främst för fullvärdiga medlemmar.

Öppet evenemang

Öppet för alla, även personer som inte identifierar sig som kvinna eller ickebinär. Medlemmar i föreningen kan få rabatterat pris.

Tidigare evenemang

Några exempel på kul grejer vi gjort tillsammans

Ölbryggning
 • Flower Power Sour är ett öl som skapades som en idé av oss Ölgäris under en workshop på Internationella kvinnodagen 2018 och som sedan gjordes till verklighet tillsammans med Dugges. En sur blomsteröl med fläder och ros.
 • Flower Power Folk är folkölsversionen av Flower Power Sour som började säljas i dagligvarubutiker och på krog våren 2019.
 • Fir Fox Sake togs, likt Flower Power Sour, fram under en workshop. Den här gången var det en höstig öl som skulle tas fram. Ölet, en red ale, bryggdes av oss ute hos NKB på Ekerö.
Ölprovningar
 • Ölprovning med Nöjesguiden, Konceptism, Snausarve och Hop Notch, Häktet Stockholm januari 2020
 • Ölprovning + pyssel med Kreativa Feminister, Uppsala november 2019
 • Folkölsprovning, Fölk i Göteborg april 2019
 • Extrem-öl-provning på Grand i Malmö, mars 2019
 • Internationella kvinnodagen, FARM/Stockholm Brewing i Stockholm, mars 2019
Annat roligt
 • Ölgäris 2-årskalas i Stockholm (Lådan), Göteborg (Basque) och Malmö (Grand Öl & Mat), oktober 2019
 • Föreningsmingel i STHLM, GBG och MMÖ, sommar 2019
 • Nöjesguidens ölfestival, STHLM, GBG, MMÖ, vinter 2019 och 2020
 • Ölgäris 1-årskalas på Nya Carnegiebryggeriet, oktober 2018
0