Ölgäris styrelse

Josefine Törnqvist

Josefine Törnqvist

Ordförande

Ölgäris grundare! Josefine startade Ölgäris hösten 2017 med målet att inspirera fler kvinnor och ickebinära att utveckla sina ölintressen utan att känna sig oroliga för att bli mansplainade eller klappade på huvudet. Tron om att hitta några hundra personer överträffades snabbt. 1 år efter starten hade gruppen över 6000 medlemmar och samma höst tog Josefine emot priset som årets ölutvecklare 2018.

Karin Hagberg

Karin Hagberg

Vice ordförande

Föreningsräv med stort engagemang i Ölgäris Facebookgrupp. Brinner för nya bekantskaper – såväl öl som människor och katter. Pysslar till vardags med digital marknadsföring och brygger lite hemma, med varierat resultat och skitsnygga etiketter.

"Älskar en svensk, färsk, humlig IPA även om inte mycket slår en vinös gueuze."

Tilda Forslin

Tilda Forslin

Kassör

Tilda bor och studerar till nationalekonom i Linköping. Hon har alltid föredragit öl som dryck, men utvecklade först sitt intresse genom att engagera sig i en pub i Linköping som specialiserar sig på öl.

"Ska det njutas på en kort AW tar jag gärna en humlig IPA, annars blir det en klassisk belgare."

Sanna Lindberg

Sanna Lindberg

Ledamot

Journalist och sommelier som delar sin tid som ölskribent för Dagens Nyheter och redaktör på White Guide. Som medlem kommer du regelbundet få ta del av Sannas öltips i nyhetsbrevet.

”Just nu njuter jag helst en sval hantverkslager och följer med stort intresse den svenska ölutvecklingen.”

Lise Ljungman

Lise Ljungman

Sekreterare

Har tidigare erfarenhet av styrelsearbete och har arbetat i bryggeribranschen sedan 2014. Har stor erfarenhet av att hålla ölprovningar och ölevent och kan nörda ned sig i det mesta när det kommer till ölstilars historia och uppkomst.

"Gillar att pröva allt nytt som kommer men brinner just nu lite extra för IPA, gärna en svenskbryggd sådan!"

Camilla Olsson

Camilla Olsson

Ledamot

Aktiv medlem i Ölgäris Facebookgrupp och syster till Josefine. Har varit med på ett eller flera hörn sedan Ölgäris startade. Agerar bollplank och hjälper till vid olika evenemang. Tar gärna initiativ till estetiska inslag och dekorationer som sätter den där lilla guldkanten på kalaset.

"Älskar upptäckten av nya och annorlunda smaker, gärna surt eller fruktigt. Dock är en söt stout (när en är riktigt sugen på det) helt oslagbart, enligt mig."

0